Skip to main content

Estàs a punt per emprendre un projecte amb propòsit? Aquesta emprenedoria no només t’ofereix una meravellosa feina, sinó també l’oportunitat de millorar la vida de la comunitat on vius. Tot i això, el camí cap a l’èxit és ple de desafiaments. En aquest article t’expliquem el que cal saber sobre els desafiaments d’emprendre amb propòsit, com enfrontar-los i com innovar per obtenir els millors resultats.

Què vol dir emprendre amb propòsit?

Emprendre amb propòsit significa prendre decisions que tenen un impacte positiu a la societat. Aquestes decisions són guiades per un objectiu personal i una missió que va més enllà del mer guany d’un negoci. Es tracta de pensar de manera col·laborativa per millorar la qualitat de vida de les persones.

La importància del propòsit: Les empreses estan comprenent cada cop més la importància de servir a la societat, de fer créixer el seu negoci a mesura que contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones, encara que aquest enfocament no està exempt de desafiaments.

Cinc desafiaments d’emprendre amb propòsit

Quan es tracta d’emprendre amb propòsit, hi ha diversos desafiaments a què s’han d’enfrontar els emprenedors, els principals són:

1. Disponibilitat de capital
Un dels desafiaments més grans d’emprendre amb propòsit és obtenir els fons necessaris per iniciar, muntar i desenvolupar un negoci. El finançament pot ser un procés difícil, però hi ha alguns recursos que els emprenedors poden aprofitar: estalvis, microcrèdits, préstecs bancaris, inversors…

2. Establir i mantenir clients
Un altre gran desafiament és crear i mantenir una cartera de clients satisfets. Estar a prop de les persones que confien en tu, mantenir la confiança i fer-los saber que la seva compra contribueix al bé comú és la base per a l’èxit. A més, cal continuar innovant i oferir productes i serveis únics i que aportin valor.

3. Estructurar adequadament l’empresa
És fonamental estructurar un negoci des del primer moment, sobretot si hi intervé un equip de treball.

4. Innovació
Emprendre amb propòsit requereix de tu estar sempre obert/a la innovació. El món està en canvi constant, i tenir la capacitat de desenvolupar noves idees, ser creativa/o i treballar amb els recursos disponibles sens dubte ajudarà.

5. Com alinear el propòsit de vida amb l’emprenedoria?
Alinear la teva emprenedoria amb els teus objectius personals sol ser dificultós, per tant, l’ajuda d’un professional que t’acompanyi durant el camí pot ser una gran solució. Algú experimentat que estigui al teu costat durant el procés. Això et permetrà tenir clara la teva missió, valors i obtenir el benefici més gran del teu negoci.
Superar els desafiaments d’emprendre amb propòsit
Mentre que els emprenedors s’enfronten a aquests cinc desafiaments principals, han de recordar que emprendre amb propòsit és més que el simple guany material. Els emprenedors han de tractar el negoci com un mitjà per transformar la vida de la seva comunitat i servir la seva comunitat de manera significativa.

Podeu fer-ho mitjançant la revisió del vostre model de negoci, la construcció d’una cultura de treball positiva i la promoció d’una mentalitat emprenedora. Aquestes són totes activitats que et poden ajudar a assolir l’èxit i que, com a emprenedor amb propòsit, faran la diferència en la vida de moltes persones.

En resum, els reptes d’emprendre amb propòsit poden semblar intimidant al principi, però són part dels passos necessaris per obtenir l’èxit desitjat. Recorda trobar la teva missió i objectius, treballar amb entusiasme el teu projecte, cercar recursos, mantenir la satisfacció dels clients, estructurar la teva empresa de la millor manera possible i aprofitar la innovació per sobresortir.

Els emprenedors amb propòsit poden assolir molt si mantenen la determinació, el compromís, l’educació i la creativitat. Si t’armes de coratge i perseverança, veuràs que els conflictes i problemes se superen amb èxit. Bona sort per a l’emprenedoria d’alt impacte!

Si la idea d’emprendre es fa present en tu.
Si dedicar-te al que t’apassiona veritablement t’il·lusiona.
Si viure de la teva vocació és un dels teus somnis.

Contacta’s a aura@auracoaching.cat o per teléfono al +34 667 41 93 05 (Karin)

Deja tu comentario