Blog


Coherència Cardíaca i acompanyament amb cavalls en llibertat

La Coherència Cardíaca és una variable fisiològica que es relaciona amb la resiliència i l’equilibri interior, descoberta per Doc Childre, fundador de l’Institut HeartMath (HMI).

L’ús freqüent de les Tècniques de Coherència Cardíaca ens permet incrementar els nostres nivells de regulació, resiliència i energia interior. El desenvolupament de sistemes de biofeedback que mesuren la coherència cardíaca ens permet mesurar fàcilment aquesta variable i així el nostre nivell d’estrès i equilibri.

Els nombrosos estudis científics duts a terme durant més de dues dècades pel HMI i altres centres de recerca independents mostren que una persona amb nivells de coherència cardíaca superiors és una persona més sana, que gaudeix de major benestar psico-emocional i el rendiment, tant personal com professional, és també superior.

Un dels descobriments més sorprenents és que el cor emana la seva coherència a través del seu camp magnètic i és capaç de contagiar amb ella a altres cors pròxims, regulant i equilibrant.

El cavall, amb el seu gran cor, s’ha revelat com un meravellós biofeedback natural de coherència.
Els cavalls, en el seu hàbitat natural viuen en coherència i sincronia, acumulant potencial energètic per quan s’apropa el depredador. Són molt conscients de la seva energia, d’on i com la inverteixen. Viure en coherència és vital per a la seva supervivència i evolució, de la mateixa manera que ho és per a l’humà.

Mantenir estats prolongats d’estrès fa que en el nostre organisme s’instal·li en mode supervivència, quelcom desastrós per a la nostra psique, cos, relacions personals i entorn professional.

El cavall vol al seu costat altres cavalls, sempre que estiguin en coherència i sincronia amb la resta. A l’estar entre humans vol el mateix.
El camp magnètic del seu cor en interacció amb el nostre escaneja el nivell de coherència cardíaca i el cavall decideix si estar al costat de nosaltres és segur per a ell o no. Si és segur, compartirà la seva coherència amb nosaltres i els nostres cors es sincronitzaran, brindant-nos l’oportunitat de viure una experiència única i irrepetible i aportant-nos les claus per a una major eficiència física i psíquica.

Poder experimentar la Coherència cardíaca en companyia dels cavalls fa d’aquest seminari l’ocasió perfecta per avançar de forma qualitativa en el nostre desenvolupament personal i professional.

Temari:

 • Estrés vs resiliència
 • El cervell del cor i la fisiologia de la coherència
 • Respiració i atenció
 • Emocions i energètica de les emocions
 • Camp electromagnètic terrestre i consciencia global
 • Coherència cardíaca dels cavalls i beneficis de la interacció amb cavalls en llibertat

Dates: 22 i 23 maig 2021
Places limitades
Inversió: 300 €

Titulació que s’ofereix: HeartMath Resilience Advantage Program“Certificate of Attendance”
És el programa original de HeartMath y el diploma va firmado por un Trainer Certificado

Per a més informació contacta’ns per email a formacio@auracoaching.cat o per telèfon al 667 41 93 05 (Karin)

Formació facilitada pels següents professionals:

Karin Cánovas. Especialista en Acompanyament assistit amb cavalls en llibertat

 • Certificada en Coaching amb Cavalls per EICCE (Escola Internacional Coaching amb Cavalls Equilibri). 2013
 • Coach certificada en Coaching Existencial, Gestàltic i tècniques de PNL per Das Consultors, amb Titulació acreditada per ICF (Federació Internacional de Coaching) 2014
 • Diplomada en Enneagrama de la Personalitat per Eneagrama Obelisc.2016-2017
 • Diferents clínics sobre comportament equí i maneig del cavall (Lucy Rees, Leslie Desmond, Sergio Vidal, Alex Neyman …). 2013-2018
 • Nivells I i II de Reiki Usui Japonès per Olga Cajal. 2015-2018
 • Certificada en PNL i Enneagrama de la personalitat per Eneagrama Obelisc. 2018-2019
 • Seminari amb David Castro.2018
 • Nivell I en Teràpia Craneo-Sacral amb Silvia Martí. 2019
 • Formació en Coherència Cardiaca per HeartMath institute. 2019

Pablo Pérez García

 • Único entrenador Certificado en España por el Instituto HeartMath de California (Organización sin ánimo de lucro fundada y presidida por Doc Childre, descubridor de la coherencia cardíaca o COHERENCIA psicofisiológica).
 • Dirige el Instituto Español de Coherencia Psico-Fisiológica (IECP), que crea el 2015 para la difusión de este sistema en España y es actualmente la referencia nacional en este ámbito.
 • Licenciado en Psicología (UNED), experto en Psicopatología y Salud (UNED), Master en Psicoooncología (UCM).
 • Dedicado a la gestión del estrés y tratamiento y prevención del trauma psíquico, combina su tiempo entre la consulta privada y la formación.
 • Autor de “Resiliencia Integral para Padres” (2017), “Estilo de Vida y Cáncer de Mama” (2013).

Setmana Santa a Aura

Cinc dies d’aprenentatge vivencial i experiencial al costat de la manada Aura, amb un grup de persones entregades, amb ganes de créixer, de conèixe’s, de desenvolupar-se, de fer un full immersion experience.

Sempre ho dic: cada persona és única, cada grup és únic, així com ho són les sessions que sorgeixen. És absolutament fascinant veure els moviments sistèmics i sanadors de la manada, moviments que afecten a tots els que participen.
És preciós sentir el caliu de la banda quan acollen al grup en moments d’intimitat. Es pot palpar la seguretat, la confiança, l’Amor que rebem de la Mare Terra qui ens sosté a tots, del pare Sol que ens escalfa i ens energetitza, de la fauna salvatge que ens envolta, i dels membres de la manada.

Silenci, quietut, observació, percepció, presència, presa de consciència, presa de decisions, metes, plans d’acció, organització, il·lusió, creació….

Gràcies per la vostra obertura, autenticitat i coratge. Mil Gràcies.

Cronos: El meu cavall alat

Avui, 07 d’abril de 2021 he hagut de prendre la decisió de dormir-te per sempre, ja estàs al costat de Brisa, tots dos sobrevolant el cel d’Aura i ens observeu des de les altures.

Vola el meu cavall alat, vola el més alt que puguis, fins a arribar a tocar al mateix pare Sol.
Obre les teves immenses ales i expandeix el poder del teu Ser.

Saps que confio en la vida i els seus processos, saps que se que la mort és part de la vida, saps que crec fermament que aquest era el teu destí, el teu moment, i saps que ho accepto; així i tot, comparteixo amb tu l’esquinç que sento per dins amb la teva marxa.

Abans d’anar-te’n em vas dir: “ens veiem en la propera”, i sens dubte així serà.

Avui et dic fins aviat el meu gran Cronos, el meu gran Pegassus.
Karin

Avui 26.04.21 Senda Animal ha contactat amb tu, i amb el teu permís comparteixo el missatge que m’has fet arribar a través d’ella:

“La natura en estat pur. En la seva versió més dura. D’un acte tan normal i insignificant, un poderós succés ens mostra que les coses més petites poden produir canvis vitals i transcendentals, canvis que facin un gir de 360º a la teva vida Karin.

Observa les coses petites i veu en elles la grandesa. Sento el teu dolor per la meva marxa, perquè ja no estic. La connexió que s’estableix amb un cavall, quan és real i conscient, és profunda, mística, intensa i inigualable a cap altre animal amb els que acostumeu a fer vincle.
Quan marxem, el vostre cor s’encongeix com mai. I aquesta és una gran ensenyança que portem els cavalls: la fortalesa dels vincles.

Sempre estaré Karin. Busca’m i em trobaràs. Busca’m a les pedres, al sòl que sosté les teves passes connectades, als arbres, al sol, a la pluja….Allà m’hi trobaràs.

Tornaré al teu costat. Busca’m i em trobaràs en la brillantor d’uns ulls.

He estat lliure amb tu i ara volo amb ales ben desplegades”.

GRÀCIES SEMPRE, Cronos

Finalitzem Nivell II Formació Aura

En el Nivell II de la Formació Aura continuem amb l’exploració de diferents eines per al nostre propi creixement personal en primera instància, així com per acompanyar altres en els seus camins de vida.

L’acompanyament a tercers és summament complex, és un Art, de manera que la formació contínua és un valor imprescindible en aquesta fascinant i meravellosa professió.

En aquest segon nivell ens submergim en eines avançades de Coaching, PNL, Constel·lacions, Eneagrama, Intel·ligència Emocional, Atenció Plena … i sobretot en el coneixement profund dels nostres companys d’equip els cavalls, podent combinar diferents activitats en una mateixa sessió generant resultats extraordinaris per els/les nostres clients/es.

És meravellós i summament enriquidor veure créixer i expandir-se a cadascuna de les persones que decideixen formar-se amb nosaltres; estic immensament agraïda i orgullosa de poder formar part de les seves vides i de poder compartir i intercanviar saviesa, experiències, aprenentatges, moments d’ombres, moments de llum… finalitzant amb un fermall d’or aquest onzè mòdul tractant EGO vs Ànima per alinear-los i posar-los al servei de la Missió per a la qual cadascú/na està en aquest món.

Reina, Estrella, Ciro, Shanty, Escarlata, Blanqueta, Bombó, Paris, Índia-Marah, Llampec i Lluna us donen les gràcies, i Mishi, Brisa i Cronos, des de les estrelles i com àngels de la guarda us acompanyaran per sempre en el vostre caminar.

Us estimem!

Presentació escola Aura

L’escola Aura t’ofereix formacions assistides amb cavalls que viuen en llibertat, en format online i format presencial.

La formació Aura és una Formació a la carta:
Tu tries el temari que t’interessa, la ruta a seguir i el temps que vols invertir per obtenir les teves Certificacions.

La formació Aura és Auto coneixement:
Cada curs t’aporta eines per indagar i aprofundir sobre tu, així com per desenvolupar-te com a professional en acompanyar altres si aquest fos l’objectiu.

La formació Aura es realitza al costat de la manada Aura:
Aprenentatge que et transporta a la natura i a sentir l’amor de la manada. Una manada que viu en llibertat, amb poder de moviment, acció i decisió.

En Aura som una gran família formada per membres de diferents espècies. Estimem i respectem profundament essència i esperit de cada un: allò que ens fa únics, i compartim una mateixa missió de vida: Ajudar a construir un món millor, tant per a éssers humans com per a éssers no humans.

Si t’apassiona el creixement personal, el desenvolupament professional i els cavalls aquesta és la teva escola.

Aquí tens l’enllaç a l’escola: formacio.auracoaching.cat