Skip to main content

T’has trobat mai somiant despert/a amb el que realment t’agrada fer? Allò que veritablement t’apassiona i et fa vibrar? Ja sigui escriure, cuinar, tocar música o estar amb els teus cavalls, tots tenim alguna cosa que encén el nostre cor. No obstant això, seguir aquesta passió pot ser una tasca descoratjadora, i sovint ens veiem frenats/des per diversos obstacles. En aquest article, explorem algunes de les raons més comunes per les quals moltes persones no es dediquen a allò que els apassiona. Així que t’invito a submergir-te i descobrir com alliberar-te dels impediments!

Por al fracàs

La por a la decepció és una de les principals motivacions per les quals les persones no van pels seus somnis. Molts temen què pensaran els altres si fracassen. El temor per frustrar els teus éssers estimats pot ser aclaparador i impedir que intentis fer el que t’apassiona. Això no obstant, és fonamental recordar que la decepció és una peça del cicle d’aprenentatge. És fonamental comprendre la decepció i utilitzar-la com a experiència d’aprenentatge per continuar endavant i aconseguir allò que et proposis.
Una altra explicació de per què les persones temen la decepció és que prefereixen no malbaratar els seus recursos (energia, temps, diners…) encara que cap esforç es malgasta si n’aprenem. Arriscant-te i intentant experiències noves és quan amplies coneixement, et desenvolupes i progresses.
Superar la por de la decepció requereix un canvi d’actitud. En lloc de concentrar-te en els resultats negatius de la decepció, et pots concentrar en els resultats positius d’intentar-ho. Acceptar-te plenament, amb llums i ombres, saber sobre les teves debilitats i capacitats, confiar que tens el que cal per prevaldre i que la decepció és només un esglaó cap al progrés ajuda.

Superar la por a el que és desconegut

Moltes persones s’enfronten a una barrera descoratjadora quan segueixen la seva passió: la por al que és desconegut. Aquesta aprensió pot ser debilitant i impedir-te fer els passos essencials per assolir les teves aspiracions. Encara que el que és desconegut no sempre és negatiu, pot ser una gran oportunitat de creixement i revelació. Per superar aquesta por cal un canvi de mentalitat. En lloc de concentrar-te en els possibles inconvenients, pots valorar els possibles resultats positius i en el fet emocionant d’explorar alguna cosa nova. Segmentar el que és desconegut en passos més petits i manejables fa que el procés resulti menys intimidatori.
Una altra manera eficaç de vèncer la por al que és desconegut és buscar coneixements i dades sobre el tema. Moltes persones temen el que és desconegut per falta de claredat sobre allò en què s’estan ficant, per la qual cosa investiga, forma’t i adquireix els coneixements necessaris i busca persones amb experiència en el camp on vols iniciar-te. I recordeu que el fracàs és una part natural del procés d’aprenentatge i pot ser una experiència educativa beneficiosa que us ajudi a expandir-vos i evolucionar. En acceptar el que és desconegut i donar la benvinguda al potencial del fracàs, pots desbloquejar noves possibilitats i assolir el teu màxim potencial.

Manca de suport dels altres

La manca de suport dels que ens envolten és un gran obstacle. Això pot incloure familiars, coneguts o companys de feina que no comprenen o valoren els nostres interessos. Sense un sistema de suport, pot resultar difícil trobar l’ímpetu i ànim necessaris per continuar endavant. No es tracta de comptar amb l’aprovació de tothom, sí que tenir algunes persones del teu entorn al teu costat pot marcar una gran diferència.
La manca de suport dels teus éssers estimats pot fer-te dubtar i qüestionar-te. Deixar que les opinions dels altres apaguin el teu foc és un error. Al seu lloc, cerca esperits afins que comparteixin els teus interessos i puguin oferir-te el suport que necessites per persistir.
L’absència de suport també pot provocar sentiments de solitud. No obstant això, hi ha altres persones fora que comparteixen els teus interessos i et poden proporcionar orientació i ànim. Pots unir-te a comunitats en línia, acudir a actes o tallers, formar-te amb formacions específiques, o formar els teus propis grups per connectar amb persones que comparteixin la teva passió. En trobar un sistema de suport, pots mantenir-te motivada i trobar el valor per fer el que realment estimes.

Manca de temps o recursos

Una agenda atrafegada i la manca de fons poden ser dos dels impediments més grans per fer de la teva passió la teva professió. Amb obligacions com el treball, la família i altres compromisos, potser creus no disposar del temps necessari per al teu projecte, potser creus que la inversió associada al projecte és un obstacle, i això pot fer que posposis o fins i tot abandonis fer realitat els teus somnis.
Afortunadament, hi ha solucions alternatives i creatives per a cadascun dels obstacles associats a aquestes creences. Es tracta d’anar pas a pas integrant recursos que ara mateix no valores.

Manca de confiança en un mateix

La manca de confiança en un mateix és un grandiós obstacle. Pot resultar complicat aventurar-se en un territori desconegut, cosa que ens fa sentir insegurs i aprensius. Aquesta manca de seguretat pot ser increïblement inhibidora i impedir-nos fer ni tan sols el primer pas. Dubtar de les nostres capacitats i creure que no estarem a l’alçada pot fer gairebé impossible trobar la motivació per anar a buscar els nostres somnis.
Comparar-nos amb els altres pot ser destructiu, les xarxes socials i altres fonts d’informació poden crear la falsa il·lusió que tothom, excepte nosaltres, sap què fa. Per contrarestar això, recorda que cada individu té el seu propi viatge i que allò que funciona a una altra persona pot no ser el mateix per a nosaltres. En lloc de centrar-nos en el progrés dels altres, és beneficiós centrar-nos en el nostre propi desenvolupament i progrés.

Manca de coneixements o habilitats

No tenir els coneixements o les habilitats necessàries t’impedeix fer de la teva passió la teva professió, cosa que se soluciona amb formació, dedicació, eines necessàries i temps. Des de fer classes fins a consultar llibres, veure tutorials o participar en tallers, hi ha nombroses maneres d’adquirir les habilitats necessàries. El més important és no deixar que la manca de coneixements o habilitats ofega la passió del moment.

Expectatives poc realistes

Els objectius poc realistes són un altre obstacle important per assolir les teves aspiracions. Fixar-te metes difícils o inabastables provoca frustració i abatiment, fent que acabis abandonant fins i tot abans de començar. Estableix metes retardadores i divideix-les en objectius més petits, així pas a pas aconsegueixes petits èxits que t’aporten la il·lusió i motivació necessàries per continuar.
Dedicar-te al que veritablement t’apassiona és una de les aventures més meravelloses de la vida, i ara és el moment.

Si tens clar que la teva passió són els teus cavalls.
Si les teves pors estan obstaculitzant seguir aquest camí.
Si vols superar allò que t’impedeix anar a buscar els teus somnis.

Contacta’s a aura@auracoaching.cat o per telefon al +34 667 41 93 05 (Karin)

Deja tu comentario