Skip to main content

Com va dir Steve Jobs: «L’única manera de fer una gran feina és estimar el que fas». Aquesta afirmació és vàlida per a qualsevol projecte que emprenguis, ja sigui una petita tasca personal com un gran projecte empresarial. Quan sents passió pel que fas, és més probable que posis l’esforç i la dedicació necessària per assolir l’èxit. En aquest article, explorem maneres de descobrir i seguir la teva passió, de mantenir-te motivada per millorar contínuament i estimar el que fas en el teu projecte.

Descobreix i segueix la teva passió

Desbloquejar tot el teu potencial comença per descobrir allò que realment t’apassiona. Per saber quina és la teva veritable vocació dedica temps a explorar els teus interessos, aficions i talents. Consulta els qui t’inspiren i pregunta’ls com van descobrir les seves pròpies passions. Assisteix a esdeveniments, llegeix llibres i visualitza vídeos relacionats amb temes que despertin el teu interès. Un cop identificada la teva passió, et sentiràs plena d’energia i amb la motivació necessària per assumir les metes.
Aventurar-te en el que és desconegut requereix valor i compromís. T’exigirà sortir de la teva zona de confort, assumir riscos i fer sacrificis. Tot i les dificultats, la recompensa de seguir el teu cor val la pena. Quan estàs en sintonia amb allò que estimes, et converteixes en experta/o en el teu camp i seràs reconeguda/o i apreciada/o per la teva feina. Et sentiràs satisfeta/o i realitzada/o, i el teu entusiasme inspirarà els altres a seguir els seus propis somnis.

Fixa’t objectius i treballa per aconseguir-los

L’establiment d’objectius és un component fonamental per assolir l’èxit a qualsevol empresa. És essencial definir metes clares i assolibles que es corresponguin amb la teva visió global. Sense un rumb precís, podries trobar-te a la deriva. Aprofiteu l’oportunitat d’avaluar el vostre projecte i feu una llista d’objectius concrets que us agradaria assolir.
Encara que no n’hi ha prou amb fixar objectius i esperar el millor; assolir-los implica dedicar temps i energia, fins i tot quan t’enfrontis a dificultats recorda que l’èxit no s’aconsegueix de la nit al dia, sinó mitjançant la constància, la perseverança i la determinació. El compromís, aprendre dels teus errors i celebrar els teus èxits, vital.

Envolta’t de persones positives

Envoltar-te de gent que t’animi i t’aixequi l’ànim. Les persones positives no només poden oferir consells útils i comentaris que millorin la teva feina, sinó que poden compartir la teva ambició i entusiasme pel teu projecte. Com que estàs amb persones que comparteixen la teva visió i els teus ideals pots construir una atmosfera enriquidora que fomenta la creativitat i la innovació.

Estigues motivat/da amb recompenses i reconeixement

Les recompenses i el reconeixement són poderoses eines de motivació que et poden ajudar a mantenir el rumb. Reconèixer els nostres èxits ens fa tenir una sensació de satisfacció i orgull, i ens fa més entusiastes amb la nostra feina. Les recompenses poden adoptar moltes maneres, dies lliures, un viatge, o fins i tot gestos senzills com una nota manuscrita d’agraïment. Incorporar les recompenses i el reconeixement a la nostra cultura laboral pot crear un estil de vida més positiu i més enriquidor.
Divideix les teves fites amb objectius més petits i assolibles, això et permet seguir el nostre progrés i celebrar les nostres victòries a mesura que aconseguim cada fita. Això no només ens manté motivats, sinó que també ens ofereix oportunitats de reconeixement i de recompenses. Celebrar els petits èxits ens pot ajudar a evitar l’esgotament i a mantenir un equilibri saludable entre el treball i la vida, cosa que condueix a un estil de vida més sostenible i satisfactori.
Crear una cultura de positivitat i suport és una altra manera de mantenir la motivació amb recompenses i reconeixement. Envoltar-nos de persones inspiradores que ens animin i ens aixequin l’ànim pot tenir un gran impacte en la nostra empenta i benestar general. Els comentaris positius i les crítiques constructives ens poden ajudar a aprendre i avançar, cosa que es tradueix en més èxit i reconeixement.

Dedica temps a la reflexió i a l’autocura

Per prosperar al teu projecte dona prioritat al teu propi benestar. Reservar temps per a la reflexió i l’autocura pot ajudar-te a mantenir-te centrat i inspirat. És fàcil sentir-se aclaparat per les tasques diàries i oblidar-se d’atendre les teves necessitats. Cuida’t a tots els nivells per abordar la teva feina amb la màxima passió.
Una manera de dedicar temps a la reflexió i l’autocura és assignar-ho a la teva agenda diària. Pensa a designar una hora al dia per meditar, fer exercici o llegir un llibre. També pots reservar una excursió de cap de setmana o un dia de spa que t’ajudi a desestressar-te i reenergitzar-te.
Una altra manera de dedicar temps a la reflexió i l’autocura és desconnectar de la tecnologia. 

És fàcil deixar-se consumir per les notificacions i les actualitzacions, però prendre’s un descans de la tecnologia et pot ajudar a guanyar claredat i reduir la tensió. Considereu la possibilitat d’apagar el telèfon durant una hora al dia o de desconnectar de les xarxes socials durant un cap de setmana.

Aprenentatge i millora contínua

Arribar a l’èxit a qualsevol empresa requereix un esforç constant per aprendre i progressar. Independentment del teu nivell actual d’habilitats i experiència, sempre hi ha marge per avançar i millorar.

Invertir en la teva pròpia formació i desenvolupament pot influir notablement en la teva capacitat per tenir èxit al teu projecte. Prenent classes, assistint a seminaris i conferències o amb mentors i coaches, pots accedir a informació i habilitats valuoses que t’ajudaran a assolir els teus objectius. Tant si t’enfrontes a una petita empresa com a una gran iniciativa, els avantatges de la formació i el perfeccionament continus són evidents: estaràs més ben preparat per afrontar les dificultats, prendre decisions amb coneixement de causa i obtenir els resultats que desitges.

Un dels obstacles més grans per a l’aprenentatge i la millora continus és la manca de temps o de recursos. Si sents que la teva agenda ja és plena de gom a gom, o si et veus limitat per restriccions pressupostàries, pot resultar temptador deixar de banda el teu propi desenvolupament. Tot i això, seria un error. Invertir en tu mateix és una de les coses més importants que pots fer per la teva carrera i és crucial si vols continuar creixent i tenint èxit a llarg termini. No et limitis ni malgastis els teus recursos; treu temps i troba els recursos per invertir en la teva educació i desenvolupament.

Finalment, recorda que l’aprenentatge i la millora són processos continus, serveix de poc fer un curs o assistir a un seminari i esperar convertir-te en un expert de la nit al dia. El compromís amb l’aprenentatge i el creixement és per a tota la vida. En assumir aquest compromís, pots assegurar-te d’estar al capdamunt del teu joc, i que estaràs ben equipat per manejar qualsevol experiència que se’t presenti. Inverteix en la teva pròpia educació i desenvolupament per assolir l’èxit.

En conclusió, segueix el teu cor i estima profundament allò que fas. Fixa’t objectius, envolta’t de positivitat, cuida’t i desenvolupa’t. Recorda les sàvies paraules de Steve Jobs i no et conformes amb res que no sigui una gran feina.

Si heu arribat el moment de seguir el vostre cor.

Si heu arribat el moment de sortir de la vostra zona confort.

Si tens clar que la teva passió són els teus cavalls i vols emprendre amb ells.

Contacta’ns a aura@auracoaching.cat o Per telefon al +34 667 41 93 05 (Karin)

Deja tu comentario