Skip to main content

Tens curiositat per conèixer les característiques que fan que una emprenedora tingui èxit? No busquis més! En aquest article, explorem les 10 principals característiques que s’han identificat com a crucials per a l’èxit empresarial. Des d’una alta tolerància al risc fins a la persistència i la determinació, analitzem aquests trets detalladament per ajudar-te a comprendre el que es necessita per ser una emprenedora d’èxit.

Alta tolerància al risc
Les emprenedores amb èxit són famoses per la seva alta tolerància al risc. Aquest tret els permet córrer riscos calculats i prendre decisions amb resultats incerts. Dedicaran tots els recursos de què disposin al seu projecte, malgrat la possibilitat de fracassar. Aquesta tolerància al risc et dóna accés a idees i possibilitats inimaginables, a prendre decisions audaces i ampliar els límits del teu sector.
A més, els qui tenen una alta tolerància al risc no tenen por del fracàs, entenent que és una part natural del procés, i l’utilitzen com una gran oportunitat per créixer. Amb aquesta mentalitat, són capaços de recuperar-se ràpidament de qualsevol dificultat i continuar el camí.

Capacitat per prendre decisions ràpides
Ser capaç de prendre decisions ràpides és un atribut essencial. Habitualment sorgeixen situacions complicades i impredictibles que exigeixen actuar amb rapidesa; aquesta habilitat implica la capacitat d’analitzar i valorar ràpidament les circumstàncies, adquirir dades amb destresa i prendre decisions amb coneixement de causa, prenent decisions complexes sota pressió sense comprometre la qualitat de les decisions o accions.
Les empresàries troben equilibri entre la necessitat de rapidesa amb precisió i eficàcia. Són capaços d’avaluar els riscos i les recompenses de les diferents alternatives, contemplar les possibles repercussions de les seves eleccions i reconèixer el curs d’acció més adequat. Això requereix una barreja d’intuïció, pràctica i aptitud analítica que es perfecciona amb el temps.
La capacitat de prendre decisions ràpides no és una cosa que s’aprengui en un dia, requereix pràctica, experiència i ganes d’aprendre dels errors. Fomentant aquesta aptitud, augmenten les possibilitats de tirar endavant el teu projecte.

Pensament creatiu i resolució de problemes
Les emprenedores d’èxit dominen l’art del pensament creatiu i la resolució de problemes, i amplien la zona de confort explorant i experimentant constantment. Assistir a conferències, llegir llibres i adquirir noves aficions són formes estupendes d’obrir els horitzons creatius, sent resistents i decidides davant dels obstacles i reptes, ja que això és clau per assolir els teus somnis.
Per desenvolupar aquestes habilitats, estàs disposada a explorar noves experiències i idees, col·laborar amb els altres i mantenir la teva determinació fins i tot davant dels obstacles? Les xarxes socials poden ser un recurs inestimable per ajudar-te a aprofitar els coneixements i les experiències col·lectives. Cultivant aquestes habilitats, et pots dotar de les eines que necessites per idear solucions innovadores a problemes complexos.

Capacitat per adaptar-se al canvi
Emprendre implica acceptar el canvi, i les empresàries d’èxit han de ser capaces de mantenir-se àgils quan s’enfronten a circumstàncies imprevistes, especialment per a les noves empreses i les empreses més petites, ser capaç d’adaptar-se ràpidament a situacions diferents és vital per sobreviure. Els qui tenen la capacitat de fer pivotar les estratègies i aprofitar les noves oportunitats tenen més probabilitats a llarg termini.
Adaptar-se al canvi no consisteix només a reaccionar als estímuls externs; també implica ser proactiva i anticipar-se als canvis. Les empresàries que es mantenen al dia de les tendències i busquen nova informació estan més preparades per aprofitar-les. Aquesta qualitat d’aprendre i créixer constantment és una de les característiques que defineixen aquestes empresàries.
No obstant això, adaptar-se al canvi requereix molta flexibilitat i voluntat, saber mantenir les maneres davant la incertesa i esquivar l’ambigüitat i tenir la confiança necessària per fer-ho.

Passió per aprendre
Les empresàries que destaquen al seu camp tenen una passió clara per l’adquisició de coneixements. Constantment a la recerca de nova informació per ajudar al fet que el seu negoci prosperi, assisteixen a seminaris, llegeixen llibres i fan cursos… En absorbir noves idees i assumir riscos calculats, són capaços de desbloquejar possibilitats i assolir els seus objectius.
L’aprenentatge continu és clau al món empresarial. Els qui comprenen la naturalesa sempre canviant del mercat són capaços d’adaptar-se i continuar sent rellevants. Per això fan de l’educació una prioritat, i no dubten a demanar ajuda o escoltar consells. Aquest compromís amb l’aprenentatge i el creixement els distingeix i és el primer pas per assolir els objectius.

Enfocament als resultats
Les emprenedores es distingeixen per la singular devoció que tenen a l’obtenció de resultats. Estableixen objectius explícits i treballen diligentment per aconseguir-los. Estan disposades a fer l’esforç necessari per fer realitat els seus somnis. Mantenir els resultats al punt de mira t’ajuda a continuar motivada fins i tot en presència de dificultats.
Un tret clau d’una empresària pròspera és la capacitat de mesurar i seguir el progrés. Utilitzen les dades per analitzar-ne el rendiment i efectuar les modificacions necessàries. Mantenir els resultats al punt de mira els ajuda a mantenir el rumb ia prendre decisions informades sobre la seva empresa; sense una comprensió clara del teu progrés, serà difícil prendre decisions meditades sobre el futur de la teva empresa.
Centrar-te en els resultats també ajuda a organitzar-te ia prioritzar el teu temps, i anem pel recurs més preat: el teu temps. En concentrar-te en els resultats, pots identificar les tasques més imperatives i prioritzar-les en conseqüència, evitant perdre el temps en activitats que no són productives.

Automotivació
L’èxit empresarial exigeix automotivació: la capacitat de motivar-se un mateix per assolir els objectius sense pressions ni incentius externs. Els qui tenen aquest tret són capaços de mantenir-se centrats en els seus objectius, compromesos amb la seva visió i sense deixar-se intimidar pels obstacles o els fracassos. Aquestes empresàries mantenen una actitud positiva, veuen les oportunitats més que els reptes i consideren els revessos com a oportunitats per aprendre i créixer.

Resiliència i perseverança són components crítics de l’automotivació, que permeten superar les moltes dificultats que s’hi poden trobar. Amb una clara comprensió del teu propòsit et pots mantenir motivada i apassionada.
Una perspectiva positiva és essencial per automotivar-te: capacitat de mantenir una perspectiva esperançadora fins i tot davant l’adversitat, passió i entusiasme per la teva feina, i no rendir-te davant de res.
La millora contínua és el segell distintiu dels emprenedors automotivats. No deixen mai de buscar maneres d’innovar i elevar el seu projecte, buscant sempre noves oportunitats i reptes.

Persistència i determinació
La perseverança i la determinació són dues propietats indispensables per a qualsevol empresària. Persistir malgrat que les dificultats i les decepcions és el que marca la diferència entre els que ho aconsegueixen i els que no, sense persistència, és fàcil desmoralitzar-se i perdre de vista els objectius, es tracti d’un mercat competitiu, de problemes financers o de problemes personals , les empresàries que són fermes i decidides poden descobrir maneres de travessar aquests problemes i sortir enfortides.
Altres temes importants són: estar impulsada per una visió i un propòsit clars, això et manté fidel als teus objectius, als teus objectius i als teus somnis, i el nivell d’autodisciplina i automotivació t’ajuda a mantenir el rumb i assolir els resultats desitjats.

Conclusió
Quan el teu projecte es basa en la teva passió, té un propòsit clar i definit i està íntimament lligat a la teva vocació l’aportació a la teva vida, entorn, societat és un fet.
I desenvolupant i potenciant les característiques com a emprenedora el teu projecte perdurarà en el temps sent una meravellosa aportació a aquest món.

Si vols adquirir i/o desenvolupar aquestes característiques, contacta’s a aura@auracoaching.cat o Per telefon al +34 667 41 93 05 (Karin)

Deja tu comentario