Skip to main content

T’has preguntat mai per què algunes persones tenen un èxit increïble i sembla que ho aconsegueixen tot, mentre que altres lluiten per aconseguir alguna cosa? El secret és als seus hàbits i rutines. En aquest article, parlarem dels 7 hàbits de les persones altament eficaces que tu pots desenvolupar i implementar al teu projecte.

Hàbit núm. 1: Ser proactiva

La proactivitat us porta a passar a l’acció i a prendre les regnes de la vostra vida. En comptes d’esperar que arribin les oportunitats, les crees tu, responsabilitzant-te dels teus actes i dels teus resultats.

Apunt: En lloc d’esperar que passin les coses, pren la iniciativa i fes que passin.

Hàbit núm. 2: Comença amb la finalitat al cap

Tenir una visió clara de metes i objectius, treballant per assolir-los. És important tenir una destinació en ment i després crear un full de ruta per arribar-hi. Aquest hàbit t’ajuda a mantenir-te centrada i motivada, i a prendre millors decisions.

Apunt: Escriu les teves metes i objectius a curt, mitjà i llarg termini que et permetin assolir-les.

Hàbit núm. 3: El primer és el primer

Prioritza! Centra’t en les tasques més rellevants i assegura’t de completar-les primer. La gestió del temps i l’organització són essencials per tenir èxit en aquest hàbit. I distingeix entre allò que és urgent i allò que és rellevant.

Apunt: Crea una llista de tasques pendents i prioritza les tasques en funció de la seva importància i urgència.

Hàbit núm. 4: Pensa a guanyar-guanyar

Aquest hàbit es basa en el principi del benefici mutu. Les persones eficaces busquen crear situacions en què tots guanyin. No veuen les coses en termes de competició, sinó de col·laboració. Aquest hàbit és essencial per construir relacions i associacions d’èxit.

Apunt: Cerca formes de crear situacions en què tots guanyin en les teves relacions personals i professionals.

Hàbit núm. 5: Primer comprendre i després ser comprès

Intenta comprendre el punt de vista de l’altra persona abans d’exposar el vostre. Aquest hàbit ajuda a generar confiança, respecte i empatia.

Apunt: Practica l’escolta activa i repeteix el punt de vista de l’altra persona per assegurar-te que l’entens perfectament.

Hàbit núm. 6: Sinergies

L’hàbit de la sinergia consisteix a treballar junts per crear una mica més gran del que es pot aconseguir individualment. Les persones eficaces intenten col·laborar i aprofitar els punts forts dels altres per assolir els seus objectius.

Apunt: Cultiva les relacions amb persones que tinguin habilitats i punts forts complementaris i busca oportunitats per col·laborar.

Hàbit núm. 7: Cuida’t

Cuidar-te física, mental i emocionalment. L’autocura és un hàbit que ajuda a evitar l’esgotament, augmenta la concentració i potencia la creativitat.

Apunt: Cultiva hàbits saludables com menjar bé, fer exercici amb regularitat, aprendre noves habilitats i prendre’t descansos quan sigui necessari.

En conclusió, els 7 hàbits de les persones altament eficaces poden transformar la teva vida. Comença per incorporar un hàbit a la teva rutina cada cop, i practica-ho amb constància fins que es converteixi en un costum.

Si vols desenvolupar hàbits que t’acostin a l’èxit en la teva emprenedoria.

Si les mil tasques diàries dispersen la teva atenció del prioritari.

Si tindre una visió clara del camí és imprescindible.

Contacta’ns a aura@auracoaching.cat o Per telefon al +34 667 41 93 05 (Karin)

Deja tu comentario